duminică, 20 aprilie 2014

PASCA CU BRANZA FARA ALUAT


Ingrediente: 1kg g branza de vaci
                  6 linguri faina
                  1 plic praf de budinca de vanilie
                  1 lingurita de praf copt stins cu lamaie
                  200 ml smantana grasa
                  6 oua
                  12 linguri zahar
                  5 pliculete zahar vanilat
                  1 esenta de vanilie
                  coaja rasa de lamaie
                  50 g stafide
                  1 praf de sare
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Se sfarama branza cu o furculita.
  3. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  4. Intr-un bol se amesteca branza cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, praful de budinca si galbenusurile de ou frecate, iar faina se toarna in ploaie.
    La final se adauga albusurile si stafidele.
  5. Se unge o forma rotunda, detasabila cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (sau faina). Se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute.
  6. E gata cand e putin rumenita pe margini. Chiar daca e inca moale la mijloc, compozitia se va intari uniform in timp ce se racoreste. Se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste.



Va dorim pofta buna si un paste fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu