Ingrediente: 1 pachet foietaj 800 g (2 foi)
400 g nuca macinata
4 linguri + 1 1/2 cana zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
300 ml apa
1 strop esenta de migdale
1 esenta de vanilie/rom
2 linguri miere
ulei
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, adica foc mediu spre mic.
- Intr-un bol se amesteca nuca cu 4 linguri cu zaharul, zaharul vanilat si praful de scortisoara.
- Se unge o tava cu ulei si se intinde o hartie de copt pe ea. Se aseaza o foaie de aluat foietaj, cu ajutorul unei pensule se unge foaia cu ulei, se rastoarna compozitia cu nuca si se uniformizeaza, se aseaza deasupra urmatoarea foaie de aluat si se unge la randul ei cu ulei.
- Cu un cutit foarte ascutit se portioneaza baclavaua, iar pe taieturi se toarna cate un fir foarte fin de ulei, ca sa nu se mai lipeasca foile intre ele.
- Pentru un efect deosebit se presara deasupra 2 linguri cu zahar.
- Se da tava la cuptor circa 25-30 minute.
- Se prepara un sirop din 300 ml apa, miere si o cana si jumatate de zahar, se lasa pe foc cam 15 minute din momentul fierberii, la final se adauga esenta de migdale si esenta vanilie/rom, dupa preferinta.
- Cand baclavaua s-a copt, dar inca nu s-a rumenit, se scoate tava din cuptor si se toarna uniform siropul peste baclava. Se mai da tava cu baclava in cuptor 5 minute sa absoarba siropul.
- Se scoate baclavaua din cuptor si se lasa sa se racoreasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu