miercuri, 20 noiembrie 2013

SPAGHETE CU CIUPERCI SI SOS DE ROSII



Ingrediente: 1 pachet de 500 g spaghete
                  500 g ciuperci champignon
                  1 ceapa
                  3 catei usturoi
                  1 ardei iute optional
                  200 ml suc de rosii
                  2 linguri ulei
                  1 foaie dafin
                  busuioc
                  oregano
                  sare
                  piper optional
Mod de preparare:
  1. Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert pentru spaghete.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se poate adauga si ardei iute daca va place mai picant. Noua ne place sa fie putin condimentata mancarea, dar nu am pus din cauza Iustinei, ii plac foarte mult spaghetele. 
  3. Ciupercile se spala si taie felii.
  4. Se incinge uleiul si se pun la calit usturoiul, ceapa si ardeiul iute. Se presara un praf de sare. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga ciupercile si 1/4 cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
  5. Cand aproape s-a evaporat apa de la ciuperci se adauga sucul de rosii, frunza de dafin, se presara cateva fire de busuioc si oregano si se potriveste gustul de sare si piper.
  6. Se mai lasa sosul sa dea cateva clocote.
  7. Spaghetele se fierb conform timpului inscris pe ambalaj.
  8. Se scurg spaghetele bine de apa si se adauga sosul peste ele. Se amesteca bine si sunt gata de servire.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu