luni, 30 decembrie 2013

SALATA BOEUF


Ingrediente: 500 g carne de pui
                  2 morcovi
                  1 pastarnac
                  1/2 telina
                  1 cartof
                  1 castravete murat
                  1/2 ardei in otet
                  1 mar
                  maioneza
                  sare
                  piper
Mod de preparare:
  1. Cartoful in coaja se spala si se pune la fiert in apa cu un praf de sare.
  2. Carnea de pui se spala bine, se presara cu sare si se pune la fiert impreuna cu legumele curatate: morcov, pastarnac si telina. Se ia spuma de fiecare data cand e cazul.
  3. Legumele se incearca din cand in cand, intepandu-le usor cu o furculita. Se scot pe rand, dupa cum au fiert, pastarnacul fierbe cel mai repede iar daca sta prea mult se inmoaie.
  4. Carnea, impreuna cu toate legumele si marul se taie cubulete si se pun intr-un bol.
    Se adauga cateva linguri de maioneza, cat sa se lege compozitia, si se asezoneaza gustul cu sare si piper.
  5. Se aseaza salata intr-un bol sau pe un platou si se orneaza cu maioneza.
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu