Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (400 g)
1 kg smantana
250 g zahar
5 plicuri zahar vanilat
6 oua
2 linguri gris
1 praf de sare
coaja rasa de lamaie
½ esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Smantana se pune la scurs daca are mult zer.
- Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat si se mixeaza pana ajunge ca si compozitia de bezea.
- Se pune smantana intr-un bol incapator si se mixeaza cu restul din cantitatea de zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se adauga galbenusurile pe rand, se toarna in ploaie grisul si se mixeaza pana devine o compozitie omogena.
- Se adauga albusurile peste compozitia de smantana si se amesteca usor cu o lingura de lemn.
- Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul de foietaj in tava.
- Se toarna compozitia de smantana si se da pasca la cuptor la foc mediu, timp de 45-55 de minute.
- E gata cand e putin rumenita deasupra si trece testul scobitorii, daca nu e gata se mai lasa cateva minute si se verifica din nou. Dupa ce se inchide focul se lasa in cuptor pana se racoreste, cu usa putin deschisa ca sa nu se lase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu