Ingrediente: 1/2 pui de casa
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 ceapa
1 morcov
usturoi
sare
piper
1 plic gelatina
cateva frunze de patrunjel
Mod de preparare:
- Puiul se transeaza, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar, care va fragezi carnea de pui. Oala nu se acopera la fiert deoarece se va tulbura zeama. Se lasa sa fiarba la foc mic si se ia spuma de cate ori este necesar.
- Cand carnea este putin patrunsa se adauga la fiert ceapa si morcovul curatate, intregi.
- Se lasa sa fiarba pana cand carnea s-a patruns bine si incepe sa se desprinda de pe os, iar zeama trebuie sa fi scazut la jumatate, aproximativ 3 ore.
- Se scoate carnea si zarzavatul si se lasa sa se racoreasca putin. Apoi carnea se portioneaza in bucatele mai mici. Ceapa se poate pastra optional pentru cine doreste si se taie felii. Mie una nu-mi place si nu o pastrez. Iar morcovul se taie rondele.
- Se curata usturoiul si se piseaza, apoi se amesteca in zeama in care a fiert carnea.
- Se potriveste gustul supei de sare si piper.
- Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, se lasa 10 minute, apoi se adauga in zeama si se amesteca bine.
- Se impart bucatile de carne in mod egal in castronase. Se adauga cateva felii de morcovi si cateva frunze de patrunjel tocate.
- Castronasele se umplu cu zeama strecurata cu usturoi, in care a fiert carnea.
- Se lasa pe masa pana se racoreste, apoi se acopera castronasele cu folie de plastic si se dau la rece peste noapte, sa se lege compozitia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu