6 oua
6 linguri de zahar pudra
1 esenta vanilie
300 ml cafea
1 pachet piscoturi
6 linguri rom
cacao pudra
Mod de preparare:
- Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi mascarpone, esenta de vanilie si romul dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza crema.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar.
- Se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri si se amesteca incet, cu grija, pentru a nu se taia.
- Se amesteca cafeaua cu zahar si cateva linguri de rom. Se trec rapid piscoturile prin sirop, nu se tin deloc sa nu se inmoaie prea tare. Se aseaza un strat de piscoturi in vas, se intinde un strat de crema si tot asa pana se termina piscoturile si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
- Se pudreaza prajitura cu cacao si se da la rece cel putin 2-3 ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu