Ingrediente: 500 g faina
250 ml lapte
1 lingura zahar
25 g drojdie
2 oua
80 ml ulei
1 praf de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
coaja rasa de la 1/2 lime
ulei pentru prajit
zahar pudra/tos
dulceata de capsuni
topping de capsuni
Mod de preparare:
- Faina se cerne, apoi se face o adancitura in mijloc.
- Se prepara maia din 100 ml lapte caldut in care se dizolva o lingura de zahar, se adauga drojdia si se amesteca bine, apoi se toarna in adancitura din faina. Se amesteca cu putina faina si se lasa 15 minute la dospit.
- Cand a crescut se adauga ouale, praful de sare, coaja de portocala si lime, restul de lapte si se framanta pana incepe sa se lege ca un aluat, apoi se adauga treptat laptele si se framanta pana se desprinde de pe mana. Se lasa aluatul acoperit la dospit 1 ora.
- Se rastoarna apoi aluatul pe planseta de lucru tapetata cu faina si se mai framanta putin.
- Se intinde cu facaletul o foaie de 1 cm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar. Pentru gogosi umplute, se intinde o foaie mai subtire, se pune cate o lingurita de dulceata de capsuni din loc in loc, se aseaza deasupra o alta foaie intinsa tot subtire si se decupeaza cu paharul.
- Se lasa gogosile sa se mai odihneasca 10 minute pe masa, apoi se prajesc in baie de ulei.
- Cantitatea de aluat este suficienta pentru o portie generoasa de gogosi :) Se servesc gogosile cu topping de capsuni sau se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu