Ingrediente: 1 pachet aripioare de pui
1 lamaie
4 linguri miere de albine
4 frunze de busuioc
1 lingura ulei de masline
6 cartofi
2 oua
100 ml smantana grasa
50 ml lapte
100 g cascaval
1 catel de usturoi
pesmet
sare
Mod de preparare:
- Se spala bine aripioarele de pui, se aseaza intr-o tigaie si se presara cu sare.
- Se stoarce lamaia si se amesteca cu mierea de albine si frunzele de busuioc tocate. Se toarna marinata peste aripioare si se da la rece pentru cateva ore.
- Se aseaza aripioarele marinate pe o tava tapetata cu hartie de copt se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Sau se pot prepara pe gratar: aripioarele se lasa cate 10-15 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
- Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Se fierb acoperiti circa 30 de minute. Aproape cand sunt pe jumatate fierti se scot si se trec prin apa rece sa se racoreasca putin. Se decojesc si se taie felii subtiri.
- Se bat ouale spuma cu un praf de sare, se adauga smantana, laptele, cascavalul ras si se omogenizeaza compozitia.
- Se unge o tava termorezistenta cu usturoi, se tapeteaza cu unt si pesmet. Se aseaza feliile de cartofi in tava si se presara cu putina sare, iar deasupra se toarna compozitia cu smantana.
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si se coace circa 20 de minute.
Se servesc aripioarele de pui aromate cu garnitura de cartofi preparati in stil frantuzesc. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu