Ingrediente: 125 g unt
5 linguri zahar
2 oua
5 linguri faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri lapte
1 esenta de vanilie
crema: 1 plic praf crema pentru prajituri cu aroma de vanilie
250 ml lapte
2 linguri zahar
colorant alimentar optional
bomboane pentru decor
Mod de preparare:
- Untul se scoate cu cateva ore inainte sa ajunga la temperatura camerei. Intr-un bol se bate untul moale, se adauga treptat zaharul. Cand compozitia devine cremoasa se adauga ouale batute, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn/silicon. La final se adauga laptele si esenta de vanilie.
- Compozitia se imparte in mod egal in formele pentru briose, se umplu cam pe jumatate sa nu iasa compozitia din forme la coacere.
- Se introduce tava cu briose in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu circa 15 minute. Se scot briosele cand au inceput sa se rumeneasca si se lasa deoparte sa se raceasca.
- Intre timp se pregateste crema conform instructionilor de pe ambalaj: intr-un bol se adauga laptele, zaharul si praful de crema si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se mareste viteza si se mixeaza inca 3 minute pana se ingroasa crema.
- Optional se adauga colorant alimentar: se imparte crema in doua si se adauga colorant diferit in fiecare crema, se amesteca bine sa se omogenizeze, se toarna cremele in pungi si se taie varful pungutei.
- Apoi cele doua pungute se pun intr-o punga mai mare pentru a putea orna cu o combinatie din ambele culori si se taie la fel varful pungii.
- Se orneaza briosele cu crema si bomboane decorative/alune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu