duminică, 25 octombrie 2015

PULPE DE PUI MARINATE IN STIL GRECESC CU CARTOFI NATUR


Ingrediente: 5 pulpe de pui
                           3 linguri iaurt
                           2 linguri smantana 20%
                           2 linguri ulei
                           6 catei usturoi
                           1 lamaie
                           1/2 lingurita oregano
                           1/4 lingurita busuioc
                           1/2 legatura patrunjel
                           5 cartofi
                           sare
                           piper
Mod de preparare:
  1. Iaurtul se amesteca cu smantana, apoi se adauga cele 2 linguri de ulei, usturoiul pisat, coaja rasa de lamaie, oregano, busuioc, patrunjelul tocat, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust.
  2. Pulpele de pui spalate bine se pun intr-un bol si se toarna deasupra marinata, se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa frigider pentru cel putin o ora.
  3. Se aseaza apoi pulpele de pui marinate intr-o tava termorezistenta si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora. Sunt gata cand se rumenesc deasupra.
  4. Cartofii de spala, se curata si se taie in cuburi. Se pun intr-o oala si se acopera cu apa, se adauga 1/2 lingurita de sare si se lasa sa fiarba acoperiti pentru 20 de minute. Se verifica cu o furculita daca au fiert, nu se lasa prea mult la fiert sa nu se sfarame. Cand sunt fierti se scurg de apa.
  5. Pulpele de pui marinate se servesc alaturi de cartofi natur.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu