Ingrediente: 5 pulpe de pui
3 linguri iaurt
2 linguri smantana 20%
2 linguri ulei
6 catei usturoi
1 lamaie
1/2 lingurita oregano
1/4 lingurita busuioc
1/2 legatura patrunjel
5 cartofi
sare
piper
Mod de preparare:
- Iaurtul se amesteca cu smantana, apoi se adauga cele 2 linguri de ulei, usturoiul pisat, coaja rasa de lamaie, oregano, busuioc, patrunjelul tocat, zeama de la jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust.
- Pulpele de pui spalate bine se pun intr-un bol si se toarna deasupra marinata, se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa frigider pentru cel putin o ora.
- Se aseaza apoi pulpele de pui marinate intr-o tava termorezistenta si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora. Sunt gata cand se rumenesc deasupra.
- Cartofii de spala, se curata si se taie in cuburi. Se pun intr-o oala si se acopera cu apa, se adauga 1/2 lingurita de sare si se lasa sa fiarba acoperiti pentru 20 de minute. Se verifica cu o furculita daca au fiert, nu se lasa prea mult la fiert sa nu se sfarame. Cand sunt fierti se scurg de apa.
- Pulpele de pui marinate se servesc alaturi de cartofi natur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu