sâmbătă, 31 octombrie 2015

FRIPTURA DE PORC AROMATA CU CARTOFI TARANESTI


Ingrediente: 1 fleica carne de porc (cotlet/ceafa)
                    1 plic boabe de mustar
                    1 lingurita busuioc
                    1 lingurita oregano
                    1 lingurita rozmarin
                    1/2 lingurita coriandru
                    1/2 lingurita piper
                    2 lingurite boia de ardei
                    2 lingurite sare mare
                    6 cartofi
                    1 ceapa
                    ulei
Mod de preparare:
  1. Carnea de porc se spala si se taie fasii pe lung.
  2. Condimentele se amesteca si se imprastie pe un tocator. Se trec bucatile de carne prin condimente si se aseaza pe o farfurie.
  3. Intr-o tigaie se toarna putin ulei si se pune pe foc. Cand s-a incins se pun bucatile de carne condimentate si se prajesc pe ambele parti. Se lasa cam 5-10 minute pe fiecare parte. 
  4. Se scot apoi fasiile de porc si se aseaza pe o tava. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  5. Ceapa se toaca fasii, iar cartofii se taie in sferturi. In uleiul in care am prajit carnea se adauga ceapa presarata cu putina sare. Cand ceapa devine sticloasa se adauga cartofii si se lasa pana se patrund bine, cam 10 minute, amestecandu-se din cand in cand.
  6. Se rastoarna cartofii in tava langa carne, se mai adauga o lingura de ulei daca este cazul ca sa nu se prinda si se da tava la cuptor pentru 30-40 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu