Ingrediente: 2,5 l apa
500 ml bors acru
100 ml suc de rosii
4 cartofi
2 cepe
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
2 felii radacina telina
1 ardei gras
1 legatura patrunjel verde
1 legatura leustean
2 legaturi loboda
1 legatura stevie
sare
Mod de preparare:
- Legumele se curata si se spala bine cu apa rece.
- Ceapa se toaca marunt. Cartofii se taie cubulete. Iar restul radacinoaselor impreuna cu ardeii se taie cubulete mai mici.
- Se pun legumele intr-o oala incapatoare. Se adauga apa cat sa acopere legumele, se adauga un praf de sare si se pun la fiert.
- Verdeata se spala bine in jet de apa si se taie fideluta.
- Dupa ce au dat legumele un clocot se adauga verdeata (se pastreaza jumatate de legatura de patrunjel verde pentru final). Se mai lasa sa fiarba 5 minute apoi se adauga borsul strecurat si sucul de rosii. Se potriveste gustul de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote pana sunt fierte legumele.
- La final se ia oala de pe foc si se adauga restul de patrunjel verde tocat.
O ciorbita ideala pentru cine vrea sa mai scape de vreo cateva kilograme in plus acum primavara, cu multa salata din ce ne ofera natura si la amiaza o ciorbita sanatoasa si satioasa. Puteti renunta la cartofi.
Va dorim pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu