vineri, 28 martie 2014

CIORBA DE PRIMAVARA DE POST


Ingrediente: 2,5 l apa
                 500 ml bors acru
                 100 ml suc de rosii
                 4 cartofi
                 2 cepe
                 1 morcov
                 1 radacina patrunjel
                 1 radacina pastarnac
                 2 felii radacina telina
                 1 ardei gras
                 1 legatura patrunjel verde
                 1 legatura leustean
                 2 legaturi loboda
                 1 legatura stevie
                 sare
Mod de preparare:
  1. Legumele se curata si se spala bine cu apa rece.
  2. Ceapa se toaca marunt. Cartofii se taie cubulete. Iar restul radacinoaselor impreuna cu ardeii se taie cubulete mai mici.
  3. Se pun legumele intr-o oala incapatoare. Se adauga apa cat sa acopere legumele, se adauga un praf de sare si se pun la fiert.
  4. Verdeata se spala bine in jet de apa si se taie fideluta.
  5. Dupa ce au dat legumele un clocot se adauga verdeata (se pastreaza jumatate de legatura de patrunjel verde pentru final). Se mai lasa sa fiarba 5 minute apoi se adauga borsul strecurat si sucul de rosii. Se potriveste gustul de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote pana sunt fierte legumele.
  6. La final se ia oala de pe foc si se adauga restul de patrunjel verde tocat.
O ciorbita ideala pentru cine vrea sa mai scape de vreo cateva kilograme in plus acum primavara, cu multa salata din ce ne ofera natura si la amiaza o ciorbita sanatoasa si satioasa. Puteti renunta la cartofi.
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu