joi, 20 martie 2014

MANCARE DE URZICI CU USTUROI


Ingrediente: 1 castron de urzici
                  1 ceapa
                  1 lingura de faina
                  2 linguri de ulei
                  3 catei de usturoi
                  2 oua
                  sare
                  piper
Mod de preparare:
  1. Se umple o oala pe jumatate cu apa si se pune la fiert cu un praf de sare.
  2. Urzicile se spala bine in mai multe ape. Cand da apa in clocot se adauga urzicile si se lasa sa fiarba bine, circa 15 minute.
  3. In momentul cand au fiert bine urzicile, se scot intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs binisor de apa, se pun intr-un bol si se paseaza cu ajutorul unui blender.
  4. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, presarata cu un praf de sare. Se lasa pana devine sticloasa, se adauga apoi urzicile pasate si se potriveste gustul de sare. Se mai lasa sa dea cateva clocote. Separat amestecam o lingura de faina cu cateva linguri de zeama din care au fiert urzicile sau cateva linguri de apa. Se adauga amestecul peste urzici, se amesteca si se mai lasa mancarea pe foc pana incepe sa se lege si capata o consistenta cremoasa.
  5. Cateii de usturoi se curata si se taie mai marunt, apoi se presara un praf de sare si se paseaza cateii. Cand sunt bine zdrobiti se adauga cate putin ulei si se freaca mujdeiul ca la maioneza. Se adauga cam 1 lingura de ulei.
  6. Se aseaza pe farfurie urzicile, asezonate cu mujdeiul de usturoi. Ouale se prajesc ochi, se aseaza peste urzici si se presara cu sare si piper. Se serveste cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu