Ingrediente: 1 cana apa
1 cana zahar
1/2 cana ulei
5 linguri dulceata (eu am avut de caise si nectarine)
1 strop esenta de migdale
2 cani faina
3 linguri cacao
1 praf de copt
cateva stafide
4 lunguri nuci macinate
zahar pudra
Mod de preparare:
- Cuptorul se preincalzeste la foc mediu.
- Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.
- Intr-un alt bol se amesteca cu ajutorul unui tel, apa cu zaharul, se adauga uleiul, esenta de migdale si dulceata.
- Cand s-au incorporat bine se adauga, in ploaie, compozitia cu faina. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.
- La final se adauga stafidele si nucile.
- Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
- Se da la cuptor cam 30 de minute, la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea pentru a verifica coacerea.
- Prajitura se lasa sa se racoreasca bine, calda este foate sfaramicioasa. Apoi, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Va dorim pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu