sâmbătă, 8 martie 2014

NEGRESA DE POST


Ingrediente: 1 cana apa
                  1 cana zahar
                  1/2 cana ulei
                  5 linguri dulceata (eu am avut de caise si nectarine)
                  1 strop esenta de migdale
                  2 cani faina
                  3 linguri cacao
                  1 praf de copt
                  cateva stafide
                  4 lunguri nuci macinate
                  zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Cuptorul se preincalzeste la foc mediu.
  2. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.
  3. Intr-un alt bol se amesteca cu ajutorul unui tel, apa cu zaharul, se adauga uleiul, esenta de migdale si dulceata.
  4. Cand s-au incorporat bine se adauga, in ploaie, compozitia cu faina. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.
  5. La final se adauga stafidele si nucile.
  6. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
  7. Se da la cuptor cam 30 de minute, la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea pentru a verifica coacerea.
  8. Prajitura se lasa sa se racoreasca bine, calda este foate sfaramicioasa. Apoi, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu