miercuri, 31 decembrie 2014

PRAJITURA FANTA (1)


Ingrediente: blat: 6 oua
                             6 linguri zahar
                             4 linguri ulei
                             5 linguri faina
                             2 linguri cacao
                             1 plic praf de copt
                     crema: 200 g unt
                                 6 linguri zahar pudra
                                 600 g branza de vaci
                                 1 esenta vanilie
                     glazura: 900 ml suc Fanta
                                   2 plicuri budinca de vanilie
                                   5 linguri zahar pudra 
Mod de preparare:
  1. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, pana devine compozitia ca o spuma cremoasa. Se adauga treptat uleiul, iar la final se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
  2. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Apoi se lasa blatul sa se racoreasca.
  3. Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul, se adauga branza de vaci, esenta de vanilie si se omogenizeaza crema. Crema de unt cu branza se toarna peste blat.
  4. Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de lapte se pune suc Fanta.
  5. Se lasa budinca pana se racoreste, amestecand din cand in cand cu telul in ea sa nu se lege, apoi se toarna peste prajitura in strat uniform.
  6. Prajitura se da la rece peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu