Ingrediente: blat: 3 oua
3 linguri zahar
1 lingura ulei
2 linguri faina
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao
1 esenta vanilie
strat 1: 200 g frisca lichida
200 g ciocolata neagra
200 g frisca batuta
1 plic gelatina
50 ml apa
strat 2: 200 g frisca lichida
200 g ciocolata cu lapte
200 g frisca batuta
1 plic gelatina
50 ml apa
strat 3: 200 g frisca lichida
200 g ciocolata alba
200 g frisca batuta
1 plic gelatina
50 ml apa
glazura: 100 g ciocolata cu lapte
50 ml lapte
Mod de preparare:
- Pentru blat: se separa ouale.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana ajunge aproape la consistenta ca si spuma de bezea. Se adauga apoi uleiul, esenta de vanilie, pe rand cate un galbenus, iar la final se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
- Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si se da blatul la cuptorul preincalzit circa 15 minute, sau mai exact pana trece testul cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca bine blatul apoi se prepara pe rand cremele.
- Toate cele trei creme se prepara la fel: gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
- Se pune pe foc frisca lichida, in momentul cand aproape fierbe se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana devine o crema consistenta. Se lasa deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
- Intre timp se bate frisca spuma, se adauga crema de ciocolata racita, gelatina dizolvata bine si se omogenizeaza bine compozitia.
- Se toarna crema de ciocolata peste blat si se da pentru 30 de minute la rece sa se lege bine mousse-ul de ciocolata, timp in care se pregateste al doilea strat, apoi si al treilea strat.
- Dupa ce e gata, tortul se da la rece peste noapte. A doua zi se desface forma de tort si se scoate peretele detasabil.
- Se topeste ciocolata cu laptele si se lasa pana se racoreste, apoi se toarna glazura pe tort si optional se orneaza cu bomboane decorative.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu