miercuri, 14 ianuarie 2015

MINI ECLERE CU BRANZA


Ingrediente: 100 ml apa
                     60 g unt
                     1 varf cutit sare
                     75 g faina
                     1 lingurita mustar
                     2 oua
                     50 g cascaval
Mod de preparare:

  1. Se pune pe foc apa cu untul si sarea. Se lasa pana incepe sa fiarba. Cand aproape da in clocot se ia oala de pe foc si se pune toata cantitatea de faina si se amesteca rapid cu o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Se lasa apoi oala deoparte pana se racoreste aluatul.
  2. Cand aluatul e racorit bine, se adauga mustarul, iar apoi pe rand cate un ou si se amesteca pana se leaga din nou, iar la final se adauga cascavalul ras fin. La final trebuie sa iasa un aluat destul de consistent care isi pastreaza forma.
  3. Se pune aluatul in sprit si se fac rozete de marime potrivita, pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit circa 20 de minute. 
  4. Se coc la foc mediu pana sunt rumenite, fara a deschide deloc usa cuptorului. Se servesc fierbinti sau reci, ca atare sau umplute cu crema de branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu