joi, 29 ianuarie 2015

PRAJITURA CU MERE SI BEZEA


Ingrediente: 10 oua
                     1 cana zahar
                     5 linguri ulei
                     1 1/2 cana faina
                     1 plic praf de copt
                     1 esenta vanilie
                     1 varf cutit sare
                     6 linguri zahar pudra
                     5-6 mere
                     3 linguri zahar
                     2 plicuri zahar vanilat
                     50 g unt
Mod de preparare:
  1. Ouale se separa. 5 albusuri se dau deoparte pentru a pregati bezeaua mai tarziu.
  2. O cana de zahar se pune pe foc impreuna cu 5 linguri de apa si se lasa pana se topeste complet zaharul si pana aproape incepe sa fiarba siropul, Restul albusurilor se bat spuma cu un praf de sare, se adauga siropul fierbinte, uleiul, apoi pe rand cate un galbenus si se bate pana se omogenizeaza compozitia. La final se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.
  3. Se toarna compozitia de pandispan intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute.
  4. Intre timp se spala si se curata merele, apoi se dau pe razatoarea mare. Se pune untul intr-o tigaie la topit, se adauga merele impreuna cu cele 3 linguri de zahar si cu zaharul vanilat, si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand se inmoaie merele si capata o culoare aurie.
  5. Pentru bezea se prasare cele 5 albusuri cu un praf de sare si se bat spuma tare, adaugand treptat cate o lingura de zahar pudra.
  6. Cand pandispanul a prins o crusta se poate scoate din cuptor. Se intind mai intai merele, apoi bezeaua in strat uniform.
     
  7. Cu ajutorul unei spatule sau a unei furculite se da o forma, si se introduce iarasi tava in cuptor pentru inca 5-10 minute, cat se rumeneste bezeaua, apoi se scoate prajitura si se lasa sa se racoreasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu