Ingrediente: blat: 5 oua
5 lg zahar pudra
3 lg ulei
5 lg faina
1 plic praf de copt
1 esenta vanilie
1/2 lingurita scortisoara
crema: 100 g ciocolata alba
50 g lapte
200 g unt
5 lg zahar pudra
1 esenta vanilie
1 galbenus
sirop: 50 ml sirop de vanilie
25 ml apa
2 plicuri praf de frisca
275 ml lapte
colorant alimentar (optional)
Mod de preparare:
- Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra. Cand compozitia devine o spuma consistenta, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, iar la final se adauga scortisoara si esenta de vanilie.
- Compozitia se toarna dintr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace la foc mediu circa 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Cand e gata se scoate, se acopera blatul cu un prosop si se lasa sa se raceasca.
- Se pune laptele intr-o cratita pe foc, cand aproape fierbe se adauga ciocolata alba rupta bucatele si se amesteca pana cand ciocolata e topita complet si compozitia e omogena. Se lasa apoi sa se racoreasca, amestecand din cand in cand sa nu se lege.
- Untul moale se freaca impreuna cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusul de ou batut si esenta de vanilie, se amesteca, iar la final se adauga ciocolata topita.
- Pentru sirop se pune pe foc apa cu siropul de vanilie si se lasa pana aproape da in clocot, apoi se ia de pe foc.
- Blatul se taie in doua si se insiropeaza prima foaie. se intinde crema uniform, deasupra se aseaza cealalta foaie si se insiropeaza.
- Se da tortul la rece cel putin 1 ora, apoi se orneaza cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu