vineri, 2 ianuarie 2015

TORT VANILLA FLAVOUR


Ingrediente: blat: 5 oua
                                 5 lg zahar pudra
                                 3 lg ulei
                                 5 lg faina
                                 1 plic praf de copt
                                 1 esenta vanilie
                                 1/2 lingurita scortisoara
                      crema: 100 g ciocolata alba
                                  50 g lapte
                                  200 g unt
                                  5 lg zahar pudra
                                  1 esenta vanilie
                                  1 galbenus
                       sirop: 50 ml sirop de vanilie
                                  25 ml apa
                       2 plicuri praf de frisca
                       275 ml lapte
                       colorant alimentar (optional)
Mod de preparare:
  1. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra. Cand compozitia devine o spuma consistenta, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, iar la final se adauga scortisoara si esenta de vanilie.
  2. Compozitia se toarna dintr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace la foc mediu circa 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
  3. Cand e gata se scoate, se acopera blatul cu un prosop si se lasa sa se raceasca.
  4. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, cand aproape fierbe se adauga ciocolata alba rupta bucatele si se amesteca pana cand ciocolata e topita complet si compozitia e omogena. Se lasa apoi sa se racoreasca, amestecand din cand in cand sa nu se lege.
  5. Untul moale se freaca impreuna cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusul de ou batut si esenta de vanilie, se amesteca, iar la final se adauga ciocolata topita.
  6. Pentru sirop se pune pe foc apa cu siropul de vanilie si se lasa pana aproape da in clocot, apoi se ia de pe foc.
  7. Blatul se taie in doua si se insiropeaza prima foaie. se intinde crema uniform, deasupra se aseaza cealalta foaie si se insiropeaza.

  8. Se da tortul la rece cel putin 1 ora, apoi se orneaza cu frisca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu