Ingrediente: 375 g faina
1 varf de cutit sare
1 cub (25g) drojdie
1 lingurita zahar
225 ml apa calduta
4 linguri ulei
suc de rosii
oregano
100 g mozzarella/branza in stil italian (Lidl)
100 g cascaval
1 conserva ton maruntit
50 g pastrama de porc
50 g sunca de pui
rosii cherry
Mod de preparare:
- Se dizolva zaharul impreuna cu drojdia in apa calduta, se lasa amestecul 15 minute la dospit.
- Faina se cerne intr-un bol, se presara sare, se adauga uleiul si amestecul cu drojdie. Se amesteca la inceput cu o lingura, iar dupa ce incepe sa se lege se framanta cu mainile. Se framanta aluatul vreo 4 minute, cat se omogenizeaza bine, se mai presara cate putina faina pe maini ca sa nu se lipeasca. Se acopera si se lasa la odihnit 30 min la loc caldut.
- Cuptorul se preincalzeste la foc mediu.
- Se rupe cate putin din aluat si se mai presara cu putina faina, ca sa nu se prinda de facalet sau planseta de lucru. Se intinde aluatul in forma ovala sau rotunda, si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Foile de aluat se ung cu sos de rosii si se presara cu oregano, apoi dupa preferinta se umplu cu mozzarella cu ton, mozzarella cu pastrama, cascaval cu sunca sau chiar simple doar cu branza, se aseaza deasupra felii de rosii cherry.
- Se da tava la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute pana se topeste branza, iar aluatul devine rumen pe margini.
- Se scot si se servesc cu sosuri de smantana cu usturoi, sos de rosii dulce sau picant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu