miercuri, 5 februarie 2014

IAHNIE DE FASOLE


Ingrediente: 300 g fasole boabe
                  2 cepe
                  1 lingura ulei
                  25 g slanina afumata
                  1 lingura suc de rosii
                  1 frunza de dafin
                  patrunjel verde
                  sare
Mod de preparare:
  1. Se alege fasolea si se pune la inmuiat in apa rece cateva ore. Se scurge si se pune intr-o oala, acoperita cu apa rece. Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic. Cum da in clocot, se schimba apa cu alta apa fierbinte si se pune din nou pe foc sa fiarba.
  2. Slanina se taie fasii subtiri si se pune la topit cu o lingura de ulei. Cand s-a incins bine se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa un minut pana se patrunde ceapa si se adauga fasolea fiarta si o cana de zeama din care a fiert fasolea. Se adauga sucul de rosii, frunza de dafin si se potriveste gustul de sare.
  3. Se tine sa dea cateva clocote impreuna, nu se lasa sa scada prea tare. Cand e gata se ia cratita de pe foc si se presara cateva fire de patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu