luni, 24 februarie 2014

SAVARINE


Ingrediente: 6 oua
                 6 linguri de zahar
                 7 linguri pesmet
                 1 praf de sare
                 2 cani apa
                 1 cana zahar
                 2 esente de rom
                 1 plic praf de frisca
                 150 ml lapte
                 gem/jeleu/sos de fructe
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Ouale se separa.
  3. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.
  4. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar, se adauga pesmetul, jumatate din cantitatea de spuma de albusuri si se amesteca bine, apoi se omogenizeaza restul compozitiei de albusuri.
  5. Se ung formele de savarine cu unt si se tapeteaza cu faina. Se umplu formele cu compozitia de ou si pesmet.
     
  6. Se da tava la cuptor circa 7-8 minute, la foc mediu spre mic. Se verifica coacere savarinelor facand testul cu scobitoarea.
  7. Se pregateste siropul: se pune la topit zaharul in apa. Se lasa pana ajunge in momentul fierberii, apoi se opreste focul si se adauga esenta de rom.
  8. Savarinele se lasa sa se racoreasca putin. Se scot din forme si se trec prin sirop. Nu se lasa mult deoarece pesmetul absoarbe repede siropul. Se aseaza apoi pe un platou.
  9. Se bate frisca spuma tare.
  10. Savarinelor li se taie capacelele, se umplu cu frisca, se aseaza din nou capacelele si se orneaza cu gem/jeleu/sos de fructe. Eu am folosit sos de capsuni.
  11. Savarinele se tin la rece. Sunt mult mai delicioase decat la cofetarie. Din compozitia ies circa 20 de savarine.
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu