luni, 10 februarie 2014

TORT ENERGIZANT


Ingrediente: strat cafea: 1 kg smantana 20%
                                   5 lg zahar pudra
                                   2 lingurite cafea instant
                                   1 esenta de vanilie
                                   2 plicuri gelatina granule
                                   75 ml apa rece
                  strat ciocolata: 4 oua
                                        4 linguri zahar pudra
                                        2 plicuri ciocolata calda clasica
                                        2 plicuri gelatina granule
                                        75 ml apa rece
                  glazura lucioasa: http://irinamitrea.blogspot.ro/2014/02/glazura-pentru-torturi.html
                  bomboane decorative din zahar
Mod de preparare:
  1. Se tapeteaza o forma cu folie alimentara de plastic.
  2. Smantana se mixeaza impreuna cu zaharul circa 1 minut la viteza mica, apoi 3 minute la viteza maxima. Compozitia va fi legata aproape ca o frisca. 
  3. Se adauga praful de cafea instant si esenta de vanilie si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia.
  4. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, intr-o ceasca.
    Se lasa 10 minute, apoi se pune cateva secunde la cuptorul cu microunde sau la bain-marie pana se topesc granulele. Atentie sa nu creasca prea mult temperatura apei. Daca apa fierbe gelatina isi va pierde proprietatile.
  5. Se adauga gelatina peste compozitia de smantana si se amesteca bine. Apoi se toarna compozitia in forma. Se da forma la rece cel putin 15 minute, sa se lege compozitia inainte de a aseza si urmatorul strat.
  6. Ouale se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra, se adauga apoi praful de ciocolata calda si gelatina inmuiata in apa rece, ca si la pasul 4. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna uniform peste stratul de smantana. Se da tava la rece circa 3 ora, sau mai bine peste noapte.
  7. A doua zi se rastoarna tortul pe un platou.
    Se orneaza cu glazura si bomboane de zahar. Se tine la rece.



Va recomand sa-l incercati, sigur nu veti regreta! Este nemaipomenit de racoritor si buuun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu