luni, 24 februarie 2014

MUSACA DE CARTOFI


Ingrediente: 11 cartofi
                  500 g carne tocata amestec vita+porc
                  1 morcov
                  2 cepe
                  1 ou
                  2 linguri smantana
                  2 linguri ulei
                  1 rosie
                  2 linguri bulion
                  15 g unt
                  1 lingura pesmet
                  sare
Mod de preparare:
  1. Cartofii se curata, se spala bine si se taie felii subtiri.
  2. Morcovul si un cartof se curata, se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu carnea tocata.
  3. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ceapa se pune la calit in 2 linguri cu ulei. Cand devine putin stravezie se adauga carnea tocata si se prajeste. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana cand carnea devine albicioasa uniform. Se lasa apoi deoparte. Dupa ce s-a racorit, se adauga un ou, smantana si se potriveste gustul de sare.
  4. Un vas de yena se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
  5. Jumatate din feliile de cartofi se aseaza in strat uniform, se presara putina sare, se intinde carnea tocata si se acopera cu restul de felii de cartofi. 
  6. Rosia se taie felii si se aseaza deasupra, se presara putina sare. Se dizolva bulionul de rosii intr-o ceasca de apa si se toarna deasupra.
  7. Vasul se acopera si se da la cuptor. Se lasa la foc mediu circa 1 ora si jumatate, sau pana scade zeama. Poate fi lasata ultimele 10 minute descoperit sa se rumeneasca putin.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu