miercuri, 5 februarie 2014

PIFTIE DE CIOLAN AFUMAT


Ingrediente: 1 bucata ciolan afumat dezosat
                  3 l de apa
                  5 catei de usturoi
                  1 morcov
                  2 cepe
                  sare
                  1 plic gelatina
Mod de preparare:
  1. Ciolanul afumat se spala bine si se pune la fiert intr-un vas cu apa rece. Se adauga sare si legumele curatate, intregi. Se fierbe descoperit, la foc mic.
  2. In momentul cand legumele sunt fierte se scoate morcovul si se taie rondele.
  3. Carnea este fiarta in momentul cand incepe sa se desfaca. Se scoate carnea, se taie bucati potrivite si se imparte in mod egal in boluri impreuna cu rondelele de morcov.
  4. Cateii de usturoi se curata si se piseaza cu un praf de sare ca la mujdei si se adauga apoi in zeama de la ciolan. Se potriveste gustul supei cu sare.
  5. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml de apa si se adauga in supa calduta. Se omogenizeaza bine.
  6. Bolurile se umplu cu supa strecurata si se lasa pe masa pana se racoresc, apoi se acopera cu folie de plastic si se dau la rece sa se lege.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu