marți, 4 februarie 2014

GLAZURA PENTRU TORTURI

1. GLAZURA DE IMBRACAT TORTURI/PRAJITURI MATA

Ingrediente: 150 g unt
                  300 g zahar pudra
                  1 lingura lapte
                  2 ml esenta de vanilie
                  1-2 ml colorant alimentar
Mod de preparare:
Untul se scoate de cu seara din frigider. Trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca untul cu aproximativ jumatate din cantitatea de zahar pudra, se adauga laptele, esenta de vanilie, colorantul, apoi se incorporeaza si restul de zahar.
Glazura astfel obtinuta se va intinde imediat uniform pe tort, cat este moale. Tortul se da apoi la rece sa se intareasca glazura.

2. GLAZURA LUCIOASA
 
Ingrediente: 2 lingurite zahar pudra
                  2 ml lapte
                  1 ml colorant alimentar
Mod de preparare:
Se omogenizeaza zaharul pudra cu laptele si colorantul si se intinde in diferite forme pe torturi, prajituri sau fursecuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu