miercuri, 19 noiembrie 2014

"APUS DE SOARE VARA" TERINA DE CITRICE


Ingrediente: 5 clementine / 2 portocale
                    1 grapefruit
                    2 plicuri gelatina
                    4 linguri zahar
                    1 pahar sampanie
                    100 g stafide trase in ciocolata
Mod de preparare: 

  1. Se curata grepfruit-ul si portocalele. Miezul fructelor se taie felii si se pun intr-o strecuratoare sa lase zeama. 
  2. Se pune gelatina la inmuiat in 1/2 pahar sampanie. Sucul fructelor se pune pe foc impreuna cu zaharul si sampania si se lasa pana se dizolva tot zaharul. 
  3. Se lasa la racit pana ajunge la temperature camerei, apoi se dizolva gelatina in sirop.
  4. Fructele si stafidele se aseaza intr-o tava pentru chec, tapetata cu folie de plastic alimentara.
  5. Se toarna siropul peste fructe si se da la frigider peste noapte sa se intareasca. A doua zi se rastoarna pe un platou.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu