Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (doua foi)
8 mere
3 linguri zahar
50 g unt
1 esenta vanilie
praf de scortisoara
zahar vanilat
zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
- Merele se curata si se dau prin razatoarea mare. Se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze.
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Se pune intr-o tigaie la topit untul si se adauga merele, zaharul, un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Se calesc merele, amestecand din cand in cand, pana scade putin zeama.
- Se unge o tava cu unt si se intinde o foaie de hartie de copt. Se aseaza in tava o foaie de aluat, se intinde uniform compozitia de mere si se acopera cu a doua foaie de aluat peste care se presara zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Inainte de a o introduce in cuptor se portioneaza placinta.
- Se da placinta la cuptor circa 35 de minute si se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu