miercuri, 19 noiembrie 2014

PLACINTA CU MERE SI SCORTISOARA


Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (doua foi)
                  8 mere
                  3 linguri zahar
                  50 g unt
                  1 esenta vanilie
                  praf de scortisoara
                  zahar vanilat
                  zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
  1. Merele se curata si se dau prin razatoarea mare. Se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze.
  2. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  3. Se pune intr-o tigaie la topit untul si se adauga merele, zaharul, un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Se calesc merele, amestecand din cand in cand, pana scade putin zeama.
  4. Se unge o tava cu unt si se intinde o foaie de hartie de copt. Se aseaza in tava o foaie de aluat, se intinde uniform compozitia de mere si se acopera cu a doua foaie de aluat peste care se presara zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Inainte de a o introduce in cuptor se portioneaza placinta.
  5. Se da placinta la cuptor circa 35 de minute si se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu