sâmbătă, 15 noiembrie 2014

PRAJITURA RACORITOARE CU BRANZA SI MURE


Ingrediente: 300 ml smantana 20%
                    600 g branza de vaci cremoasa
                    6 linguri zahar pudra
                    4 lingurite gelinatina granule
                    1 esenta de vanilie
                    dulceata de capsuni
                    dulceata de mure
                    mure
Mod de preparare:
  1. Se tapeteaza cu folie de plastic alimentara o forma pentru prajituri sau chec.
  2. Pentru primul strat se pune o lingurita de gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece. 
  3. Se mixeaza/se bate cu telul 100 ml smantana cu 1 lingura de zahar pudra pana devine o compozitie cremoasa.
  4. Se piseaza prin strecuratoare o lingura de dulceata de capsuni si se adauga 1/4 din esenta de vanilie. Se adauga gelatina inmuiata si dizolvata, se omogenizeaza crema si se toarna in forma. Pentru un aspect mai placut eu am asezat tava pe o parte pentru primele doua straturi. Se da forma la rece pentru 15 minute sa se lege compozitia.
  5. Se pune la inmuiat inca o lingurita de gelatina in 50 ml apa rece pentru al doilea strat.
  6. Se mixeaza 200 ml smantana cu 2 linguri de zahar pudra. Se piseaza prin strecuratoare 3 linguri de dulceata de mure si se adauga 1/4 din esenta de vanilie.
  7. Se adauga gelatina, se amesteca bine si se toarna cu grija in forma peste primul strat. Se aseaza cateva mure prospete apasand putin sa intre in compozitie si se da forma la rece pentru 30 de minute, cat sa se lege compozitia.
  8. Pentru ultimul strat se pun 2 lingurite de gelatina la inmuiat in 75 ml apa rece.
  9. Branza se mixeaza cu 3 linguri de zahar pudra si restul de esenta de vanilie, Se adauga gelatina si se omogenizeaza bine crema, apoi se toarna cu grija in forma, peste stratul de smantana cu mure.
  10. Se lasa prajitura la rece peste noapte. A doua zi se intoarce, se scoate forma si cu grija se desprinde folia de plastic. 

  11. Se decoreaza prajitura cu dulceata de mure.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu