marți, 25 noiembrie 2014

PRAJITURA CU MERE COAPTE


Ingrediente: 4 mere
                    1 1/2 cana de zahar
                    scortisoara
                    blat: 7 oua
                            8 linguri de zahar
                            6 linguri de apa calduta
                            8 linguri de faina
Mod de preparare:
  1. Se pune la topit o cana de zahar cu o lingura de apa intr-o oala rotunda incapatoare. Se lasa zaharul pana cand caramelul este complet lichid si capata o culoare aurie, nu se lasa mai mult deoarece va deveni amarui. Se intinde caramelul se peretii vasului si se lasa sa se racoreasca putin.
  2. Merele se curata si li se scoate miezul. Se aseaza merele in cratita si se umplu in mijloc cu zahar, iar deasupra se presara scortisoara. Se da cratita la cuptor pentru 35 de minute, pana se caramelizeaza merele.
  3. Intre timp se prepara compozitia de pandispan: se separa ouale.
  4. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o compozitie albicioasa. Se adauga apa calduta, faina se toarna in ploaie, iar la final se omogenizeaza cu albusurile batute spuma.
  5. Compozitia se toarna peste mere si se da din nou la cuptor pentru inca 25 de minute. Se verifica coacere blatului cu scobitoarea.
  6. Cand este copt pandispanul, se scoate oala din cuptor si se lasa acoperita cu un prosop pana se racoreste. Se rastoarna apoi pe un platou si se portioneaza dupa ce se racoreste bine.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu