sâmbătă, 15 noiembrie 2014

VARZA CALITA CU CARNE


Ingrediente: 1 varza medie
                    4 felii de rasol cu os
                    2 cepe
                    1 morcov
                    1 ardei gras rosu
                    250 ml suc de rosii
                    1 cana bors
                    1 frunza dafin
                    4 linguri ulei
                    sare
                    piper
Mod de preparare:
  1. Carnea se spala bine si se pune la fiert cu un praf de sare. Cand e pe jumatate fiarta, se scoate carnea si se taie bucatele mai maricele, iar zeama se strecoara.
  2. Varza se spala, se taie fideluta si se freaca cu sare. Se lasa varza putin sa se inmoaie.
  3. Legumele se spala si se curata. Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea fina, iar ardeiul se taie cubulete. 
  4. Intr-o oala incapatoare se caleste ceapa in ulei incins. Cand devine sticloasa se adauga morcovul si ardeiul, se stinge cu putin suc de rosii. Se adauga foaie de dafin si un praf de piper, se amesteca si se lasa cam 1 minut, apoi se adauga putina zeama din care a fiert carnea.
     
  5. Cand sunt patrunse aromele se adauga varza, carnea, sucul de rosii, borsul si se adauga zeama din care a fiert carnea cam cat sa cuprinda jumatate din vas. Se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit cam 1 ora si jumatate la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Sau daca aveti oala de lut, se rastoarna varza in oala si se da la cuptor pana scade zeama.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu