Ingrediente: 1 franzela tip bagheta
4 rosii
2 frunze busuioc proaspat
cateva fire de patrunjel
2 linguri ulei de masline
100 g branza telemea
4 masline
5-6 catei usturoipiper
sare
Mod de preparare:
- Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Frunzele de busuioc si patrunjel se spala bine, se toaca marunt si se adauga peste rosii, se asezoneaza cu un praf de sare si piper dupa gust. Compozitia se da la rece pentru cateva minute.
- Se curata cateii de usturoi, se presara cu putina sare, se adauga ulei de masline si se paseaza.
- Se taie franzela in felii groase de 1 cm, se ung pe o parte cu pasta de usturoi si se rade cate putina branza telemea. Intr-o tava se aseaza feliile de paine si se dau la cuptor pentru 5-10 minute pana se rumenesc putin.
- Se aseaza umplutura de rosii pe feliile de paine si se orneaza, dupa preferinta, cu felii subtiri de masline. Se servesc calde ca aperitiv.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu