vineri, 9 mai 2014

CHEC CU CIOCOLATA SI ALUNE


Ingrediente: 130 g unt
                  130 g zahar
                  3 oua
                  130 g faina
                  1 lingurita praf de copt
                  130 g ciocolata
                  100 g alune pisate
                  80 g nuci macinate
                       1 praf de sare
Mod de preparare: 

  1. Alunele pisate se amesteca cu nuca macinata. 
  2. Ciocolata se rupe bucatele mici.
  3. Ouale se separa. Albusurile presarate cu un praf de sare se bat spuma.
  4. Untul se freaca pana ce capata un aspect spumos, se adauga treptat zaharul si galbenusurile.
     
  5. Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si se omogenizeaza compozitia. Se adauga ciocolata maruntita si cu 100 g din mixul de alune cu nuci, iar la final se adauga albusurile batute spuma.
  6. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu si se presara cu restul de alune si nuci.
  7. Se coace la foc mediu timp de 30 de minute.

Pota buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu