Ingrediente: 130 g unt
130 g zahar
3 oua
130 g faina
1 lingurita praf de copt
130 g ciocolata
100 g alune pisate
80 g nuci macinate
1 praf de sare
Mod de preparare:
- Alunele pisate se amesteca cu nuca macinata.
- Ciocolata se rupe bucatele mici.
- Ouale se separa. Albusurile presarate cu un praf de sare se bat spuma.
- Untul se freaca pana ce capata un aspect spumos, se adauga treptat zaharul si galbenusurile.
- Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si se omogenizeaza compozitia. Se adauga ciocolata maruntita si cu 100 g din mixul de alune cu nuci, iar la final se adauga albusurile batute spuma.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu si se presara cu restul de alune si nuci.
- Se coace la foc mediu timp de 30 de minute.
Pota buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu