Ingrediente: 10 oua
2 cani de zahar
1 l lapte
10 ml esenta de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
- Intr-o oala incapatoare se pune 1 cana de zahar si 1 lingura de apa. Se aseaza oala pe foc mic si se lasa pana se caramelizeaza uniform tot zaharul. Cand caramelul capata o culoare maronie deschisa si e dizolvat tot zaharul se trage oala de pe foc. (Atentie! Daca se lasa mai mult la caramelizat si ajunge de culoare maro inchis va capata un gust foarte amar) Se invarte oala cu miscari circulare pana se va intinde caramelul uniform pe peretii vasului.
- Ouale se sparg intr-un bol, se presara cu un praf de sare si se bat spuma. Se adauga restul de zahar in ploaie, iar la final se adauga laptele si esenta de vanilie.
- Se adauga compozitia in oala cu caramel si se da la cuptor la foc mediu. Se coace crema de zahar ars circa 45 de minute.
- Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi poate fi portionata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu