vineri, 30 mai 2014

SOCATA


Ingrediente: 10-13 flori de soc
                  1 kg zahar
                  2 lamai
                  2 crengute menta
                  10 g drojdie
                  10 l apa
Mod de preparare:
  1. Florile de soc se spala bine in apa rece.
  2. Lamaia se spala bine si se taie felii. Crengutele de menta se spala bine.
  3. Se incalzeste putina apa pentru a dizolva zaharul.
  4. Intr-un borcan de 12 l se adauga florile de soc, menta, feliile de lamaia si drojdia zdrobita se adauga apa cu zaharul si se completeaza apa pana la 10 l.
  5. Se amesteca cu o lingura de lemn, se acopera borcanul si se lasa la macerat timp de 2 zile. Se amesteca in fiecare zi in borcan cam de 2 ori.
  6. Dupa cele doua zile se trage socata in sticle, recomand sticlele din sticla, se da la rece pentru inca 4 zile. Abia apoi poate fi servita. Socata se pastreaza la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu