Ingrediente: 1 blat de tort
2 creme pentru prajituri cu gust de vanilie
2 lingurite ness
50 g ciocolata amaruie
1 ciocolata cu menta
2 linguri praf de frisca
650 ml lapte
6 linguri zahar
2 lingurite gelatina granule
300 g capsuni
Mod de preparare:
- Cremele pentru prajituri se bat in 2 boluri separate, conform instructiunilor de pe ambalaj, fiecare cu cate 250 ml lapte rece si se adauga 3 linguri de zahar.
- Intr-o crema se adauga 2 lingurite de ness si se omogenizeaza bine crema, iar in a doua crema se adauga ciocolata amaruie rupta bucatele mici.
- Capsunile se spala bine si li se rup coditele. Se patreaza cateva capsuni intregi pentru decor, iar restul se taie in jumatate apoi se taie felii subtiri.
- Blatul de tort se taie in 3 foi egale. Se aseaza pe un platou prima foaie de blat, se intinde in strat uniform crema de vanilie cu ness.
- Se aseaza a doua foaie de blat, se intinde cam 3/4 din crema de vanilie stracciatella, se aseaza un strat de felii de capsuni si se apasa putin capsunile se intre in crema.
- Se intinde deasupra restul de crema si se aseaza ultima foaie de blat.
- Pentru glazura: Se amesteca praful de frisca cu 150 ml lapte si se bate pana devine o crema consistenta.
- Gelatina se pune intr-o canita, se adauga 50 ml apa rece si se lasa la inmuiat circa 10 minute.
- Ciocolata cu menta se rupe bucatele si se topeste la bain marie. Se adauga ciocolata topita peste frisca si se amesteca. Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca bine. Se da crema la rece pentru cateva minute pana se intareste putin si poate fi intinsa usor pe tort.
- Se imbraca tortul cu crema de ciocolata cu menta si se orneaza cu capsunile intregi.
- Se da tortul la rece peste noapte. A doua zi poate fi servit.
Combinatia dintre vanilie, capsuni si menta...yamy...o intreaga nebunie! Va dorim pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu