vineri, 2 mai 2014

TORT CHOCOLATE TASTE


Ingrediente: blat: 6 oua
                         8 linguri zahar
                         40 ml apa minerala
                         40 ml ulei
                         6 linguri faina
                         1 praf de copt
                         4 linguri cacao
                         1/2 esenta de rom
                  crema: 400 g unt (2 pachete) la temperatura camerei
                             6 linguri zahar pudra
                             3 linguri cacao
                             2 galbenusuri
                             1/2 esenta de rom
                  sirop: 1/2 cana zahar
                           1 cana apa
                           2 plicuri de ciocolata calda neagra
                           3 linguri sirop de ciocolata
                  decor: 1 cutie crema de ciocolata
                            alune
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Ouale se separa. Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul pana capata o consistenta subtire.
  3. Albusurile se presara cu un praf de sare si se bat spuma cu un mixer. Se adauga zaharul, apa minerala, esenta de rom si galbenusurile. 
  4. Se amesteca apoi cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus omogenizand treptat faina, praful de copt si cacaoa.
  5. Se unge o oala sau forma pentru tort cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia in forma si se lasa 5 minute sa se odihneasca.
  6. Dam blatul la cuptor la foc mediu, timp de 40-45 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca s-a copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul si-l lasam pe aragaz acoperit cu un prosop curat pana se racoreste. Apoi poate fi scos din tava si taiat in trei foi egale.
  7. Se pune zaharul cu 2 linguri de apa intr-o cratita la topit. Cand incepe sa se caramelizeze usor, in momentul cand nu e tot zaharul topit, se adauga apa calduta si se lasa pe foc pana se dizolva tot caramelul. Se ia siropul de pe foc si se adauga praful de ciocolata calda si siropul de ciocolata, se amesteca bine si se lasa pana se racoreste putin.
  8. Untul trebuie sa fie moale. Daca nu este destul de moale se poate da cateva secunde la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi, dar trebuie urmarit sa nu se topeasca.
  9. Se pune untul intr-un bol si se freaca cu o lingura de lemn impreuna cu zaharul pudra, pana devine ca o crema moale. Se adauga cacaoa, galbenusurile si esenta de rom. Se omogenizeaza bine crema.
  10. Se insiropeaza bine fiecare foaie de blat si se intinde uniform crema intre foi. 
  11. Crema de ciocolata se da cateva secunde la cuptorul cu microunde sa se inmoaie putin cat sa se poata lucra usor cu el. Se intinde crema peste tort, apoi se orneaza cu rozete de crema si alune.
  12. Se da tortul peste noapte la rece. A doua zi poate fi servit.

Un tort delicios cu gust intens de ciocolata :) Va dorim pofta buna!
                       
                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu