marți, 29 octombrie 2013

CHIFTELE MARINATE



Ingrediente: 500 g carne tocata amestec vita si porc
                  2 oua
                  2 catei de usturoi
                  1 ceapa
                  1 felie de paine
                   lapte
                   cimbru
                   marar
                   sare
                   piper
                   sos: 2 ardei grasi (rosu, verde)
                          1 morcov
                          1 ceapa
                          1 lingurita de zahar
                          1 lingurita de faina
                          3 linguri suc de rosii
                          2 linguri ulei
                          sare
                          piper
                          patrunjel verde
Mod de preparare:
  1. Se pune felia de paine la inmuiat in lapte.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se pun peste carnea tocata, impreuna cu ouale si felia de paine stoarsa bine. Se amesteca totul si se condimenteaza cu cimbru, marar, sare si piper dupa gust.
  3. Se modeleaza chiftelele cu mana usor umeda, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se scot pe o hartie absorbanta.
  4. Preincalziti cuptorul.
  5. Sosul: ceapa si ardeii se taie cubulete, morcovul se da jumatate pe razatoarea mare si jumatate pe razatoarea mica. Se pun toate la calit, se stinge cu o cana de apa si se lasa sa fiarba.
  6. Cand sunt moi, se adauga sucul de rosii, zaharul, faina si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se potriveste gustul de sare si piper.
  7. Intr-un vas termorezistent, se pun chiftelele si se toarna sosul peste ele, se presara patrunjel verde. Se dau la cuptor 15 minute.
  8. Se servesc calde, ca atare sau merg foarte bine alaturi de cartofi sau paste.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu