sâmbătă, 26 octombrie 2013

TOCANITA DE CIUPERCI CU SOS DE SMANTANA



Ingrediente: 1 farfurie cu ciuperci
                   1/2 ceapa
                   1 lingura ulei
                   3 linguri smantana
                   1 lingurita faina
                   sare
Mod de preparare:
  1. Ciupercile se curata, se spala in apa cu sare si se pun la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se scot intr-o strecuratoare. Cand s-au racorit se taie fasii subtiri.
  2. Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei cu putina sare. Se stinge cu putina apa calduta.
  3. Se adauga ciupercile. Se lasa sa mai dea un clocot, cat timp amestecam bine smantana cu faina, sa nu aiba cocoloase deloc, si o adaugam in tigaie.
  4. Potrivim de sare, lasam sa mai dea un clocot ca sa se intrepatrunda aromele, amestecand sa nu se prinda. 



Si, e gata de servire. Pofta buna!

3 comentarii:

  1. acum am terminat de mancat ...a iesim foarte bun,noi am mai adaugat un pic de marar proaspat (ii place lui alex) si a iesit yummy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur din suflet ca va placut! Si iti multumesc pentru apreciere! Da, merge adaugat marar/patrunjel dupa preferinta. La noi Iustina in ultima perioada e mai pretentioasa si de asta nu pun cateodata.

      Ștergere
    2. Si chiar ar trebui sa fac o precizare, orice mancare se poate condimenta cu sare si piper. Eu una, nu mai folosesc piper deoarece Iustina e alergica.

      Ștergere