vineri, 25 octombrie 2013

PASTE CARBONARA



Ingrediente: 1 pachet paste 300g
                  300 g kaiser
                  150 g unt
                   4 catei de usturoi
                   4 galbenusuri
                   3 linguri smantana
                   oregano
                   busuioc
                   100 g parmezan
                   sare
Mod de preparare:

  1. Se pune o oala cu apa si cu sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pastele si se respecta timpul de fierbere scris pe ambalaj. La mine a durat 8 min pana au fiert. Dupa fierbere se rastoarna pastele intr-o strecuratoare, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine apa din ele. 
  2. De preferat e sa faceti toata aceasta treaba in timp ce faceti sosul ca sa le puteti combina fierbinti. Adica puneti apa la fiert si pana da in clocot aveti timp sa va ocupati de sos.
  3. Kaizerul se taie fasii subtiri si se pune la calit intr-o tigaie fara ulei. Se amesteca din cand in cand sa se rumeneasca bine pe toate partile. Dupa ce s-a rumenit frumos se scoate pe o farfurie.
  4. In aceeasi tigaie se pune untul la topit, cand s-a incins se adauga cateii de usturoi intregi, curatati si se lasa sa se prajeasca putin. 
  5. Ouale se separa, albusurile se dau deoparte, iar galbenusurile le bateti bine. 
  6. Se adauga galbenusurile in untul incins si se amesteca energic, daca e cazul luati tigaia de pe foc, galbenusurile nu trebuie sa se gateasca ca se strang cocoloase, cand se omogenizeaza compozitia va arata ca un sos frumos. Eu le-am mai lasat pe foc si mi s-au gatit putin, invatatura de minte pe data viitoare.
  7. Se adauga smantana, cateva fire de oregano si busuioc si se amesteca totul. Se adauga si kaizerul, apoi pastele, iar deasupra se rade parmezan.

Sunt foarte delicioase si Iustinei ii plac mult, deci "Yamy mami!" si pofta buna si voua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu