vineri, 25 octombrie 2013

DESERT HALLOWEEN LA PAHAR



Ingrediente: 4 linguri smantana
                  4 linguri zahar
                  6 linguri branza de vaci proaspata
                  1 galbenus
                  1 plic zahar vanilat
                  1 esenta vanilie
                  2 linguri nuca de cocos
                  colorant alimentar: rosu, galben si albastru
                  fulgi de ovaz
                  cereale
                  pufarine
                  blat pandispan
                  sos de capsuni si zmeura
                  bomboane colorate
Mod de preparare:

  1. Se bate smantana cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o frisca cremoasa, se adauga apoi cate o lingura de branza si se bate in continuare, se adauga si un galbenus ca sa lege mai bine crema.
  2. Se imparte crema in doua, intr-una se adauga 4 ml colorant galben si 2 ml colorant albastru (=verde) si 2 linguri fulgi de nuca de cocos.

    Iar in cealalta adauga 4 ml colorant galben si 3 ml colorant rosu (=portocaliu), am folosit culorile specifice halloween-ului, adica a bostanului :))
  3. Sosul de capsuni sau de zmeura se face astfel: 1 lingura de fructe se pune intr-un vas cu o lingura de zahar, se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana cand devine lucioasa la culoare, amestecand continuu sa nu se prinda.
    Se pun apoi intr-o strecuratoare si se amesteca cu lingura ca sa ne scurga siropul din fructe. Sosul se foloseste fierbinte.
  4. Crema ajunge pentru 2 pahare de whiskey sau 3 mai mici. Pe fundul fiecarui pahar se pune cate un cerc de blat de pandispan, apoi 4 linguri de crema verde, se toarna cateva lingurite de sos de capsuni,.
    Se presara fulgi de ovaz, cereale, pufarine si se pune apoi urmatorul strat de crema, portocalie, apoi se presara fulgi de ovaz, se pune blat de pandispan.
    Se mai toarna un rand de crema verde pana umplem paharul. Ornam cu sos de zmeura, bomboane colorate si fructe. Se da la frigider.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu