miercuri, 23 octombrie 2013

CREMSNIT DE CASA



Ingrediente: 8 oua
                  1 l lapte 
                  250 g zahar
                  1 pachet unt
                  10 linguri faina
                  1 esenta de vanilie
                  1 pachet zahar vanilat cu aroma de vanilie
Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul.
  2. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.
  3. Galbenusurile impreuna cu zaharul si untul se bat spuma.
  4. Se adauga apoi treptat faina, laptele, albusurile si esenta de vanilie. Compozitia trebuie sa arate ca o smantana.
  5. Se unge o tava mai inalta cu unt si apoi se intinde pe ea o hartie de copt.
  6. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute.
  7. Se lasa in cuptor dupa ce se coace inca 5 min.
  8. Se pudreaza deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.



De preferat e sa se taie a doua zi, dar noi nu rezistam atat si o taiem imediat dupa ce se racoreste putin.
Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu