Ingrediente: 8 oua
1 l lapte
250 g zahar
1 pachet unt
10 linguri faina
1 esenta de vanilie
1 pachet zahar vanilat cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul.
- Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.
- Galbenusurile impreuna cu zaharul si untul se bat spuma.
- Se adauga apoi treptat faina, laptele, albusurile si esenta de vanilie. Compozitia trebuie sa arate ca o smantana.
- Se unge o tava mai inalta cu unt si apoi se intinde pe ea o hartie de copt.
- Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute.
- Se lasa in cuptor dupa ce se coace inca 5 min.
- Se pudreaza deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.
De preferat e sa se taie a doua zi, dar noi nu rezistam atat si o taiem imediat dupa ce se racoreste putin.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu