marți, 22 octombrie 2013

CIORBA DE COSTITA AFUMATA CU CARTOFI



Ingrediente: 1 costita afumata
                  5 cartofi
                  2 cepe
                  2 morcovi
                  2 ardei grasi
                  1 pastarnac
                  frunze de telina
                  cateva fire leustean
                  3 linguri suc de rosii
                  1 legatura patrunjel
                  1 l bors de casa
                  3 l apa
                  sare
Mod de preparare:

  1. Se taie costita afumata in bucati potrivite. Se spala bine si se pune in apa rece cu sare la fiert. Am aflat azi un secret: sa pun putin bors o data la fiert cu costita si ii va da un gust mai bun ciorbei. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma de cateva ori.
  2. Se adauga apoi zarzavatul: ceapa tocata, cartofii, morcovii, ardeii si pastarnacul taiati cubulete, frunzele de telina si leusteanul tocate marunt.
    Mai tarziu se adauga sucul de rosii. Se potriveste apoi de bors si sare, si se lasa sa mai dea cateva clocote, pana se inmoaie morcovul, fierbe cel mai greu.
  3. Cand a fiert zarzavatul se ia oala de pe foc si se adauga patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu