joi, 17 octombrie 2013

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER



Ingrediente:   3 l apa
                    500-700 ml bors proaspat de casa (depinde de cat de acru este, puneti dupa gust)
                    1 mana buna de fasole
                    2 morcovi
                    2 cepe
                    2 ardei
                    ½ radacina pastarnac
                    1 radacina patrunjel
                    1 felie radacina/cateva frunze telina
                    1 legatura leustean
                    tarhon
                    cimbru
                    200 g kaizer
                    150 ml suc de rosii
                    1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare: 
  1. Fasolea boabe se alege, se spala, dupa care se pune cateva ore la inmuiat in apa rece.
  2. Se pune fasolea la fiert, din momentul in care a inceput sa clocoteasca se mai tine 10 min pe foc, apoi se schimba apa tot cu apa fierbinte, se mai repeta o data procedura.
  3. Dupa ce schimbam ultima apa la fasole, mai adaugam si morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si telina taiate cubulete.
  4. Tocam ceapa si o punem la inabusit in putin ulei (1 lingura), stingem cu apa si o adaugam peste fasole.
  5. Lasam sa dea cateva clocote, pana cand morcovul incepe sa se inmoaie putin (fierbe cel mai greu). Se adauga ardeiul taiat cubulete, frunzele de telina, leusteanul, cateva fire de tarhon si cimbru tocate si kaizerul taiat feliute sau cubulete, apoi borsul fiert si strecurat si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare dupa gust. Gustati si daca o doriti mai acruta mai adaugati bors. (Mie imi place ca ciorba sa fie acruta)
  6. Se lasa sa mai dea cateva clocote, daca doriti puteti adauga si putina fidea cu 3 minute inainte sa opriti focul. Gustati morcovul, daca este destul de fiert se poate opri focul.
  7. Luati ciorba de pe foc si adaugati patrunjel verde tocat.

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu