Ingrediente: 420 g faina
4 galbenusuri
100 ml apa calduta
150 g unt
200 g ciuperci calite in ceapa
400 g smantana
5 oua
300 g kaizer/bacon/sunca afumata
sare
Mod de preparare:
- Se cerne faina intr-un castron si se framanta cu cele 4 galbenusuri, un praf de sare, 150 g unt si apa calduta cat cuprinde, cam 100 ml. Se lasa aluatul la odihnit cam 1 ora.
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
- Kaiserul, sau ce aveti voi prin frigider, se taie fasii subtiri si se pune la calit in tigaie fara ulei, se amesteca din cand in cand sa se rumeneasca uniform.
- Se bat spuma 5 oua si se adauga smantana.
- Intr-un bol se pun cateva ciuperci (cu aproximatie 200 g), se adauga cateva linguri de smantana si se amesteca. In restul de smantana se adauga kaiserul si se amesteca. Se potrivesc ambele compozitii de sare.
- Se ia cam 3/4 din aluat si se intinde pe planseta presarata cu faina, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita in cateva locuri si se da la cuptor 10 min.
- Se scoate tava din cuptor se adauga intai compozitia de ciuperci, apoi cea de smantana cu kaiser. Se intinde pe planseta si restul de aluat in foaie foarte subtire. Se aseaza cu grija foaia de aluat deasupra placintei si se decupeaza pe marginea tavii. Se unge aluatul cu ou batut.
- Se da placinta din nou la cuptor pentru 20 min, sau pana se rumeneste aluatul deasupra.
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin apoi poate fi servita.
Cu gandul ca v-am facut pofta va doresc gatire placuta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu