Ingrediente: 4 bucati friptura de vita in sos de vin
1 ceapa
2 linguri ulei
200 ml suc de rosii
1 frunza de dafin
busuioc
oregano
patrunjel verde
sare
Mod de preparare:
- Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei incins. Se adauga sare, ceapa va lasa apa si astfel mai mult va fierbe si nu se va praji. Cand devine transpanrenta putin se stinge cu un pahar de apa calda.
- Se adauga sucul de rosii, cateva fire de busuioc si oregano si o frunza de dafin, se lasa sa fiarba.
- Friptura de vita se taie fasii si se adauga in sucul de rosii. Daca e cazul potriviti de sare.
- Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade apa iar sucul arata ca un sos legat.
- Se ia de pe foc si se presara patrunjel tocat.
Numai bine cat am scris reteta s-a racorit si mancarea :) Sper ca v-am facut pofta!
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu