joi, 31 octombrie 2013

CIORBA RADAUTEANA



Ingrediente: 1 si 1/2 de piept de pui
                  3 morcovi
                  3 ardei grasi rosii
                  2 pastarnaci
                  1 radacina patrunjel
                  2 cepe
                  6 catei usturoi
                  3 galbenusuri
                  200 g smantana
                  4-5 linguri otet
                  1 legatura de patrunjel verde
                  sare
                  piper
Mod de preparare:
  1. Se curata legumele si se spala bine.
  2. Se spala bine pieptul de pui. 
  3. Intr-o oala se pun la fiert in 3 l apa pieptul de pui impreuna cu legumele: morcovii, ardeii, ceapa, radacina de patrunjel si pastarnacul. Se asezoneaza cu sare si se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora. Daca aveti pui de casa puneti-l cu o jumatate de ora mai devreme la fiert inainte de a adauga legumele, apoi lasati sa fiarba impreuna tot 1 ora.
  4. Se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea mica.
  5. Dupa ce au fiert se scot legumele si carnea intr-o strecuratoare si se lasa sa se racoreasca putin. Apoi, se ia carnea si se taie cubulete,
    tocam morcovii si ardeii cubulete,
    iar ceapa, radacina de patrunjel si pastarnacul le facem piure cu ajutorul unui blender.
  6. Supa se strecoara.
  7. Intr-un bol se freaca 3 galbenusuri presarate cu un praf de sare, cu o lingura de lemn.
    Se adauga smantana peste galbenusuri si se omogenizeaza bine si se adauga si usturoiul. Apoi cu polonicul se ia cate putin din supa si se adauga in compozitia de galbenusuri amestecand incontinuu sa nu se aleaga smantana de galbenusuri, se toarna cam 400 ml de supa.

  8. Cand sunt toate pregatite se pune din nou oala cu supa pe foc, cand fierbe se adauga piureul de ceapa cu pastarnac si se amesteca bine, apoi se adauga carnea, morcovii si ardeii.
  9. Se lasa sa dea un clocot si se adauga compozitia de galbenusuri, se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa sa dea un clocot, amestecand din cand in cand.
  10. Se ia oala de pe foc se adauga otetul si patrunjelul verde. Daca o doriti mai acra mai puteti adauga putin otet. E indicat sa il potriviti acum de cat de acru il doriti, va fi mult mai gustoasa ciorba decat atunci cand asezonati in momentul servirii.


Iustina va recomanda sa o incercati caci e ciorba "Yamy mami!"
Va dorim pofta buna!

                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu