Ingrediente: 3 l apa
1 l bors
1 mana buna de fasole boabe
1 ceapa
1 morcov
1 radacina pastarnac
1/4 radacina telina
1 ardei gras rosu
3 linguri suc de rosii
1/2 legatura leustean
cimbru
patrunjel verde
sare
Mod de preparare:
- Boabele de fasole se aleg si se pun intr-o cratita acoperite cu apa rece, sa stea cateva ore la inmuiat.
- Se schimba apa si se pun fasolele la fiert, cand clocoteste se schimba cu alta apa fierbinte si se lasa sa fiarba linistit la foc mic.
- Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in o lingura de ulei, cand se inmoaie putin se adauga restul ingredientele taiate cubulete si se lasa 2 minute pana se patrund.
- Se adauga legumele peste fasole, se mai completeaza apa daca este cazul.
- Se presara deasupra cimbru si leustean tocate, se adauga borsul fiert si strecurat si sucul de rosii. Se potriveste gustul de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote.
- La final se presara patrunjelul verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu