luni, 13 ianuarie 2014

PIFTIE / RACITURI DE PORC


Ingrediente: 1 rasol de porc afumat
                  zarzavat pentru supa optional (eu una nu am folosit, imi place aroma rasolului simplu)
                  4 catei de usturoi
                  1 plic gelatina
                  patrunjel verde
                  sare
                  piper boabe
Mod de preparare:
  1. Rasolul de porc afumat se rade bine cu lama cutitului si se spala in mai multe ape.
  2. Se pune la fiert rasolul intr-un vas mare, acoperit bine cu apa. Se fierbe descoperit, la foc potrivit.
  3. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat bucati mari, o lingurita de sare si cateva boabe de piper.
  4. In momentul cand carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzatul si se da deoparte. Morcovii se pot taia felii si se aseaza in bolurile de racituri. In mod normal rasolul se tine la fiert cam 3-4 ore.
  5. Carnea se curata de pe oase, se taie bucati potrivite si se imparte in mod egal in boluri.
  6. Se face un mujdei de usturoi si se amesteca in zeama, dupa ce a fost scoasa carnea.
  7. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa, cand e inmuiata bine se adauga in zeama de la carne si se amesteca bine sa se dizolve complet. 
  8. Daca aveti un rasol cu multa grasime, zeama se va lega singura fara a mai fi necesar sa folositi gelatina. Puteti verifica daca se leaga, luand o lingura de zeama pe o farfurie si o dati la frigider pentru cateva minute. Daca se leaga nu mai puneti gelatina.
  9. Bolurile se umplu cu zeama strecurata, se presara patrunjel verde tocat si se lasa pe masa pana se racoresc, apoi se acopera cu folie de plastic alimentara si se dau la rece sa se lege.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu